Energisnålt lager med smart belysningsstyrning


I det småländska navet av industri- och tillverkningsföretag, närmare bestämt i Forsheda, finns Delex Teknik. Med en omfattande expertis och fokus på skräddarsydda lösningar har Delex Teknik etablerat sig som en ledande aktör inom sin bransch. Utöver trådbockning erbjuder företaget även en rad andra tjänster så som rörbockning, plåtbearbetning, svetsning och montering. År 2022 väcktes behovet av utökade lagerutrymmen och från första spadtag har fokus varit på energieffektiv och hållbar teknik.

Armatur
Tage industri
Installatör
Elajo, Bredaryd
Kund
Delex Teknik
Ansvarig säljare Exaktor
Anders Schultz

Enkelt system underlättar för installatören

När Delex Teknik behövde utöka sin lageryta, var det avgörande att hitta energieffektiva lösningar för den nya 4000m2 stora lagerlokalen. Genom noggrant övervägande och efter samarbete med Elajo i Bredaryd valde Delex Teknik att implementera Exaktors energisnåla armaturer tillsammans med det intelligenta styrsystemet BTDA för att möta deras behov av långsiktig hållbarhet och energieffektivitet.

Andreas Eriksson, platschef på Elajo i Bredaryd, delar sin långa erfarenhet av samarbetet med Exaktor och betonar Exaktors pålitliga produkter och breda kompetens som avgörande faktorer. Han lyfter fram fördelarna med Exaktors armaturer och BTDA-styrsystemet, som inte bara erbjuder en smidig installationsprocess utan också stor flexibilitet för framtida anpassningar.

”Min upplevelse av BTDA är att det är ett oerhört smidigt system och det underlättar mycket för installatören”, säger Andreas Eriksson.

”En annan fördel med systemet är besparingspotentialen du får på anläggningen. Här lyser armaturen bara där människorna är, vilket i denna anläggning har gett en besparing på ca 80% i jämförelse med vanlig, traditionell styrning.”

Klicka på bilden för att se filmen där Delex Teknik och Elajo berättar med om projektet.  

Belysning anpassad efter verksamheten – nu och i framtiden

För Delex Teknik, där antalet personer som rör sig i lagerlokalen är begränsat, var det tydligt att traditionell belysningsstyrning inte var den mest effektiva lösningen. Genom att välja armaturer med integrerade rörelsedetektorer kunde de realisera en imponerande energibesparing på cirka 80% jämfört med ett traditionellt styrsystem.

Sebastian Mårtensson, inköpsansvarig och delägare i Delex Teknik, förklarar att de genom att utnyttja Exaktors smarta belysningslösning kunde minska energiförbrukningen avsevärt, samtidigt som de bibehöll den nödvändiga belysningsnivån för verksamheten. Trots att belysningen ger tillräckligt med ljus, är den nedställd till 80% – vilket ger ytterligare besparingspotential.

”Vi såg att det fanns stor potential att spara mycket energi genom att alla armaturer inte lyser hela tiden”, säger Sebastian Mårtensson.

Exaktor är stolta leverantörer till det här projektet och Anders Schultz, ansvarig säljare på Exaktor summerar:

”Enkelheten och flexibiliteten är A och O. Oavsett Delex framtidsplaner, vet vi att systemet fortsatt kan möta alla potentiella önskemål. Med BTDA finns obegränsade möjligheter och det är nästan löjligt hur snabbt systemet har betalat sig”.

T.V: På Delex Teknik i Forsheda lyser belysningen enbart där människor rör sig i lokalen.  T.H: Erik Forsberg, VD Delex Teknik, Anders Schultz, Exaktor och Josef  Hermansson, installatör Elajo Bredaryd. 

Vill du energiberäkna ditt projekt?

För att underlätta för dig och visa hur mycket energi du kan spara med hjälp av Exaktors armaturer och styrsystem, har vi tagit fram en energikalkylator. Med energikalkylatorn kan du snabbt och enkelt få en indikation på hur mycket energi du sparar genom att byta till en lösning från oss.

Testa energikalkylatorn

Vill du veta mer?
Kontakta oss idag!

Oavsett storlek på ditt projekt har vi belysning som för ditt behov!

Kontakta support
Anders Schultz Projektsäljare 0370-69 07 24 072-819 80 84 anders.schultz@exaktor.se
Din dokumentsamling

Dokument