Om oss

1945

Varumärket Exaktor

1945 grundades företaget Exaktor i Stockholm och under årens lopp har företaget utvecklats starkt med fokus på tekniska belysningslösningar.

2008

Exaktor i Finland

2008 öppnade det finska säljbolaget Proton Lighting Suomi Oy i Helsingfors och under hösten 2016 gick flyttlasset till större lokaler i Vantaa.

2023

Satsar vi stort!

Ny och större försäljnings­organisation och fler ljusdesigners. Vi sätter allt ljus på våra kunder.

VÅR AFFÄRSIDÉ

Exaktor är en svensk totalleverantör av belysning
i Norden. För våra kunder är vi det självklara valet
som ljusteknisk partner.

Berättelsen

1945 grundades företaget Exaktor i Stockholm och 1947 gick flyttlasset
till Oxelösund för att tio år senare upprättas i Värnamo. Då tillverkades strålkaminer. Successivt övergick det till belysning och belysnings-armaturer. Under årens lopp har Exaktor utvecklats till ett starkt varumärke med fokus på tekniska belysningsarmaturer för industri,
interiör och Solutions.

Exaktor blev Proton Lighting

1999 förvärvades Exaktor av Proton Group. Företaget Exaktor blev Proton Lighting med varumärket Exaktor. Det innebar en betydligt bredare bas, med ännu större möjligheter. Sedan dess har vi utvecklats kraftfullt. En konsekvent satsning på djup kunskap runt belysning har bidragit till vår framgång. Nya produkter och ny, spännande teknik har gjort att vi vuxit både i och utanför Sverige. I Finland har vi ett eget dotterbolag, Proton Lighting Suomi Oy.

Tillverkning i Värnamo

I Sverige har vi förutom vårt huvudkontor i Värnamo egna försäljningskontor i Stockholm, Kungsbacka, Malmö, Örebro och Sundsvall. Fortfarande sker all vår tillverkning i Värnamo, där vi också byggt upp ett toppmodernt laboratorium för verifiering av våra produkter. Här kan vi snabbt och professionellt utföra ljusberäkningar åt dig som kund.

En leverantör av
tjänster och lösningar

Vi är ett av fyra affärsområden i Proton Group. En företagsgrupp som bildades 1990. Under årens lopp har vi alltmer blivit en leverantör av tjänster och lösningar. Vassa lösningar som vi byggt och bygger tillsammans med våra kunder.

Proton Group

En del av Proton Group

Proton är en svensk, familjeägd industrikoncern i tillväxt. Vi investerar långsiktigt i människor, företag och branscher med potential att utvecklas. Resan mot målet, utmaningarna som vi möter på vägen och stoltheten över jobbet som vi gör tillsammans är vår gemensamma drivkraft. ENJOY SUCCEEDING TOGETHER®!

Din dokumentsamling

Dokument