Belysning som klarar tuffa miljöer


När räddningstjänsten i Svedala skulle byta ut sina gamla T8-armaturer i lokalerna föll valet på svensktillverkade armaturen Zenit LED från Exaktor.

– Ett krav från räddningstjänsten var att skapa ett skuggfritt ljus eftersom fordonen skymmer så mycket av ljuset när de står inne i hallen, och det har vi lyckats med, berättar Thorbjörn Sjöqvist, elansvarig på Svedab. Det är också viktigt att ljuset kan nå in i fordonens skåp när de står öppna.

Zenit LED är en högeffektiv industriarmatur med armaturstomme i aluminium som har kylande egenskaper och lång livslängd. Armaturen är inte känslig för kyla eller vibrationer och fungerar därför väldigt bra som allmänljus i miljöer som hos räddningstjänsten där fordon passerar in och ut, och där portar ofta står öppna.

Torbjörn fortsätter:
– Miljöer som räddningstjänsten ställer lite annorlunda krav på ljusstyrning. I det här fallet styrs allmänbelysningen med DALI under dygnet, men vid larm bryts styrningen direkt och ljuset går upp på 100%.

 • Kort om Zenit LED


  Högeffektiv industriarmatur med god avbländning. Zenit passar som allmänbelysning i t.ex. lager, industrier eller butiker.
  Armaturserien Zenit bygger på en aluminiumstomme med optimalt kylande egenskaper vilket ger ökad livslängd på både driftdon och LED.

  • Effektiv LED-armatur med god avbländning
  • Finns i flera varianter med olika ljusspridning
  • Lämplig som allmänbelysning för till exempel lager, industri och butik
  • inns i variant med fastmonterat galler, Zenit Galler, godkänd enligt standard för bolltest DIN 57710-13/ VDE 0710-13
  • Tillverkad i Värnamo

  Vill du veta mer?

  Behöver du hjälp med order, förfrågningar eller teknisk support om våra produkter?

  Öppettider

  7:30-16:00 (lunch 12:30-13:00)

  Kontakta support
  Katarina Rebo Ljusdesigner / Kundsupportchef 0370-69 07 01 katarina.rebo@protonlighting.se
  Din dokumentsamling

  Dokument