Mer ljus och mindre energi


I Nils Holgersson-hallen i Skurup lyser konstgräset numera vackert grönt. Idag består belysningen av Exaktors effektiva armatur Tage Sport med ledljuskälla, men när hallen var ny installerades armaturer med metallhalogen. En lösning som med tiden blev både kostsam och ineffektiv

TAGE SPORT

– Underlaget konstgräs suger mycket ljus och den gamla belysningslösningen lyste både dåligt och krävde mycket underhåll. Det var inte ovanligt att flera armaturer i hallen var släckta, berättar Kristian Jönsson från Sydkustens Eltjänst.

Den gamla ljusmiljön var med andra ord ganska mörk. När Exaktors ljusdesigners gick igenom behoven rekommenderade man i stället en belysningslösning med armaturen Tage Sport kombinerad med rörelsesensor samt förprogrammerade ljusscenarion.

– Grundinställning för ljuset är ”Träningsbelysning”. Man tänder upp hallen manuellt när man kommer och ljuset släcks automatiskt när hallen stått tom ett tag. Vi kan även manuellt ändra till förprogrammerade ljussättningar som passar vid olika tillfällen, till exempel för match eller vid trivselaktiviter som luciatåg, säger Kristian.

Idag har fotbollsspelarna i Nils Holgersson-hallen en mycket bättre ljusmiljö och kunden är nöjd, bytet från metallhalogen till led märktes nämligen också i energiförbrukningen – det har helt enkelt blivit mer ljus och mindre energi!

 • Tage Sport


  Tage Sport är en kompakt och lättinstallerad armatur som lämpar sig väl för installation i befintligt kablage. Armaturen är lämplig i utsatta miljöer som exempelvis industri, sporthallar eller gymnastiksalar.

  Mer om Tage Sport

  • Kostnadseffektiv belysningslösning
  • Uppfyller kraven i standard för bolltest VDE 0710
  • Färgåtergivning Ra >80 är standard, men kan på förfrågan levereras med Ra >90
  • Enkel montering vid befintligt kablage
  • Finns i flera varianter med olika ljusfördelning
  • Två längder
  • Tillverkad i Värnamo

  Vill du veta mer?

  Behöver du hjälp med order, förfrågningar eller teknisk support om våra produkter?

  Öppettider

  7:30-16:00 (lunch 12:30-13:00)

  Kontakta support
  Din dokumentsamling

  Dokument