Svedala skytteklubb


Med ny belysning från Exaktor har skytteklubben i Svedala fått en ljusnivå som ger möjlighet att arrangera både nationella och internationella skyttetävlingar. Föreningen har gamla anor, Svedala Skytteförening bildades redan år 1900, och är därmed Svedalas äldsta idrottsförening. 1935 slogs föreningen samman med Börringe Skytteförening och namnet ändrades till Svedala-Börringe Skytteförening. Idag tränar skyttarna inomhus i nyrenoverade lokaler i Svedala sporthall.

Ny belysning hos skytteklubben i Svedala

– Vi hade som krav från fastighetsägaren Svedab att uppnå 1800 lux vid tavlorna för att skytteklubben ska kunna arrangera nationella tävlingar, och när vi mätte ljuset efter installation låg det på hela 2400 lux. Det innebär att skytteklubben även kan arrangera internationella tävlingar, säger Rickard Bengtsson, ansvarig säljare för Exaktor.

Allmänbelysningen i lokalen består av ljuspanelen Moln G2 PRO med färgåtergivning CRI90 som är optimerats för att på bästa sätt återge naturliga färger. Ljuspanelen har en diskret ram i vitlackad aluminium och är anpassad för undertak med synlig bärprofil. Moln G2 går även att pendla till valfri höjd eller monteras dikt tak.

Vid tavlorna sitter en skyddande ramp som döljer en rad med bredstrålande armaturen Tage WIB90. Tage är en robust och kostnadseffektiv armatur som finns i flera varianter med olika effekt, ljusfördelning, längder och styrning.

 • Kort om Tage


  Svensktillverkad kostnadseffektiv och energieffektiv armatur med LED. Kompakt, lågbyggd industriarmatur enkel att installera.
  Lämplig att använda i t ex industrier, lagerlokaler och stormarknader. 5-poliga plintar vid var gavel underlättar vid installation då eventuellt befintligt kablage ska användas.

  • Enkel montering vid befintligt kablage
  • Finns i flera varianter med olika ljusfördelning
  • Finns som standard i färgerna alu och vit
  • Färgåtergivning CRI >80 är standard, men kan beställas med CRI >90
  • Tillverkas i Värnamo
 • Kort om Moln G2 PRO CRI90


  Ljuspanelen Moln G2 PRO CRI90 har en färgåtergivning som optimerats för att på bästa sätt återge naturliga färger. Det gör att armaturen passar väl som allmänbelysning för till exempel laboratorium, frisörer, sjukhus eller vårdkliniker.

  • Anpassad för undertak med synlig bärprofil
  • Kan även monteras dikt tak eller pendlas
  • Har naturlig färgåtergivning, CRI90
  • Kan fås med annat ljusflöde
  • Kan fås med nödljusfunktion
  • Kan kombineras med olika typer av ljusstyrning

  Vill du veta mer?

  Behöver du hjälp med order, förfrågningar eller teknisk support om våra produkter?

  Öppettider

  7:30-16:00 (lunch 12:30-13:00)

  Kontakta support
  Rickard Bengtsson Säljledare Syd/Öst 0370-69 07 03 0705-38 97 11 rickard.bengtsson@exaktor.se
  Din dokumentsamling

  Dokument