Sundbybergs Rackethall


När installationen av de nya Exaktor-armaturerna kommit halvvägs kunde vår säljare Richard Klüger ta en bild med mobilen för att visa den tydliga skillnaden mellan gammal och ny belysning. Till höger ser du banan som fortfarande har en belysning med äldre lysrörsarmaturer T8. Till vänster ser du banan som hunnit få ett nytt ljus med Exaktors armatur Tage Sport. Bilden är oretuscherad – och kolla in skillnaden på golvet!

Armatur
E7214409 Tage SPORT WIB90 L1600/840
Installatör
CIGAB (Custom Installation Group), Barkarby
Ansvarig säljare Exaktor
Richard Klüger

Tidigare bestod ljuset i Sundbybergs Rackethall av en gammal anläggning med totalt 44 stycken T8-armaturer 3×58 W. Målet för den nya ljusplaneringen var att både optimera ljuset och spara energi. Den nya belysningen består nu av 40 stycken armaturer Tage Sport med bred ljusspridning, 90 grader.

– Enkel armatur att jobba med och grabbarna kunde jobba snabbt eftersom de inte behövde öppna hela armaturen för att installera den, konstaterar Thomas Hild från CIGAB nöjt. Den enda justeringen var på armaturerna på kortsidan där vi fick efterjustera vinkeln för att minimera bländningen.

– Vi gillar armaturen starkt och kommer att köpa den igen till de miljöer där den klarar kraven!

 • Kort om Tage Sport


  Svensktillverkad armatur med lågbyggd och robust stomme. Enkel att installera. Tage Sport är försedd med industridon som har en högre specifikation och är extra lämplig i tuffa miljöer med höga krav.
  Uppfyller kraven i standard för bolltest DIN 57710-13 VDE 0710-13:1981-05.

  • Kostnadseffektiv belysningslösning
  • Uppfyller kraven i standard för bolltest DIN 57710-13 VDE 0710-13:1981-05
  • Färgåtergivning Ra >80 är standard, men kan på förfrågan levereras med Ra >90
  • Ljusflöde 15135 lm är standard, men på förfrågan går det att få lägre ljusflöde
  • På förfrågan kan Tage fås med snabbkopplingsdon i gavlar
  • Enkel montering vid befintligt kablage
  • Finns i två varianter med olika ljusfördelning
  • Tillverkad i Värnamo

  Vill du veta mer?

  Behöver du hjälp med order, förfrågningar eller teknisk support om våra produkter?

  Öppettider

  7:30-16:00 (lunch 12:30-13:00)

  Kontakta support
  Richard Klüger Stockholm & Gotland 0370-69 07 94 0730-60 08 25 richard.kluger@exaktor.se
  Din dokumentsamling

  Dokument