Veinge Buss nya lokaler med fasadbelysningen exWall

Belysning hos bussbolag


När halländska Veinge Buss byggde nya och fräscha lokaler valdes belysning från Exaktor, både inomhus och utomhus. I lokalerna inomhus installerades armaturerna Cobra och Tage HO och på fastighetens fasad lyser armaturen exWall.

Exaktors belysning lyser upp hos Veinge Buss

– I det stora bussgaraget är takhöjden hög och där behövs det riktigt mycket ljus för att underlätta arbetet och underhållet av bussarna, berättar Rickard Bengtsson, ansvarig säljare för Exaktor by Proton Lighting. Här gör industribelysningen Tage HO (High Output) med sitt extra höga ljusflöde ett bra jobb.

I tvätthallens krävande miljö ställs stora krav på belysningen, där är den tåliga armaturen Cobra installerad. Armaturen har IP-klassning 67 och klarar både kyla och värme, den är därför ett utmärkt val som belysning i utsatta miljöer.

Fasadbelysningen exWall har en asymmetrisk ljusbild och en effektiv ljusspridning. Väljer man fasadarmaturen exWall Flex kan effekten dessutom justeras på plats genom en enkel justering vid installationen.

Båda armaturerna Cobra och Tage HO är utvecklade och tillverkade i Värnamo.

 • Kort om Tage HO


  Ledbelysningen Tage finns i flera olika varianter och är enkel att installera.

  • Kostnadseffektiv belysning med extra högt ljusflöde
  • Enkel montering
  • Flera varianter av ljusspridning
  • Svensktillverkad
 • Kort om Cobra


  Armaturen Cobra har IP 67 i skyddsklass samt tål både kyla och värme, armaturen är därför ett utmärkt val som belysning i utsatta miljöer.
  Konstruktionen med chassi av extruderad profil och monteringsplåt i aluminium ger låg vikt samt hög förmåga att leda bort värme. Detta gör att armaturen kräver minimalt underhåll och får en lång livslängd.
  Cobra är en idealisk belysning för t.ex. parkeringsgarage, kylrum, bilverkstad och andra krävande produktions- och industrianläggningar.

  • Kapslad armatur som tål krävande miljöer
  • IP67
  • Flera varianter av ljusstyrning
  • Svensktillverkad
 • Kort om Exwall


  Fasadarmatur LED med asymmetrisk ljusbild med behagligt ljus och effektiv ljusspridning. Passar i de flesta miljöer utomhus och är lämplig för montering på t.ex. väggar och industrifasader.
  Armatur i pressgjuten aluminium med inbyggd driftdon. Försedd med överspänningsskydd 6 kV som skyddar mot åsknedslag. Bestyckad med Nichia LED-chip. På baksidan av monteringslådan sitter en packning som minskar trycket från armatur mot vägg och även förhindrar vatten att tränga in i armaturen när kabelinföring sker från baksidan.

  • Armaturhus i pressgjuten aluminium i två färger
  • Inbyggt driftdon
  • exWall Flex har effektjustering på plats

  Vill du veta mer?

  Behöver du hjälp med order, förfrågningar eller teknisk support om våra produkter?

  Öppettider

  7:30-16:00 (lunch 12:30-13:00)

  Kontakta support
  Rickard Bengtsson Säljledare Syd/Öst 0370-69 07 03 0705-38 97 11 rickard.bengtsson@exaktor.se
  Din dokumentsamling

  Dokument